Glöggkväll med extra allt

Tisdagen den 5 december arrangerade Intressekommittén en mysig glöggkväll. En gnistrande kall vinterkväll som lystes upp av månen och utplacerade eldar bland besökarna.
Stefan fick äran att berätta namnet på vår bro som vi gemensamt byggt under året. Den ska heta Lajabron efter ett briljant förslag från Anders Svensson som fick ett diplom och en julklapp som tack.
Bron är placerad rätt så nära där Lajabäcken rinner. Ordet laja kommer från fisknamnet Löja som finns eller har funnits i bäcken. Det finns även en historia kring Lajabäcken vilket gjorde att Lajabron blev den självklara vinnaren av alla förslag som vi fick in under vår Höstmysdag tidigare i år.

Till våren kommer en namnskylt att sättas upp vid bron. Det kommer även finnas en kortare text om arbetet som utförts och historian kring Lajabäcken. Isak Mannelqvist kommer att göra en inmätning så att bron hamnar på kommunkartan.


Som om inte det här skulle vara nog så kom även tomten förbi en sväng för att förvissa sig om att det fanns snälla barn här i byarna.

Kommentera